Övrigt »»

[Publicerad 2017-01-24]

Populärt att lämna Göteborgsförslag

Agneta Blocksjö Attar.
Agneta Blocksjö Attar.

Många vill lämna förslag om staden. Hallå där, Agneta Blocksjö Attar på konsument- och medborgarservice! Göteborgsförslaget öppnade för en vecka sedan och redan har 96 förslag kommit in från allmänheten. Några förslag har redan samlat ihop fler än 200 röster. Hur känns det?

– Det är jättekul att vi redan har fått in så många förslag. Dessutom är det många intressanta förslag, med stor bredd. Det ramlar in förslag och kommentarer hela tiden. Att det blivit så populärt bekräftar att e-förslag var helt rätt sak att införa.

Varför tror du att så många tagit chansen att lämna in ett förslag?
– Jag tror att det finns ett stort intresse hos göteborgarna att tycka till om kommunen och göra sin röst hörd. Det är också enkelt att lämna in ett förslag på webben. Det går att göra oberoende av tid och plats.

Vilka frågor har engagerat mest? Kan du urskilja några trender?
– Många förslag handlar om stadsmiljö och trafik, det är förslag som rör cyklar, motorcyklar och bilar. Men det är också en hel del fokus på fritid, man vill ha hundrastgård, inomhuspark, hinderbana och liknande idéer.

Vad krävs för att politikerna ska ta upp ett inskickat förslag?
– Alla förslag som fått 200 röster eller mer kommer att tas upp till beslut politiker i ansvarig nämnd. Nämnas bör att de förslag som redan fått 200 röster ändå kommer att ligga uppe i 90 dagar. Jag vill uppmana till att rösta på de förslag man gillar även om de redan nått 200 röster. Ju fler röster ett förslag har, desto större tryck blir det ju bakom den frågan, säger Agneta Blocksjö Attar.