Övrigt »»

[Publicerad 2017-06-14]

Läs årets andra nummer av magasinet Vårt Göteborg

I brevlådan idag. Upptäck sommarstaden Göteborg! Här finns någonting för alla. I magasinet Vårt Göteborg får du många sköna tips på vad du kan göra när du hemestrar - gröna äventyr och utflykter, bad i havet eller mitt i stan, utställningar. musik och kultur.

Läs Vårt Göteborg nr 2 2017

För dig som är ung, 6-15 år, finns massor med sommarlovsaktiviteter runt om i Göteborgs stadsdelar. Och i augusti väntar som vanligt kulturkalaset och i år blir det dessutom en stor hästfest mitt i stan!

Snart händer det mycket på Lindholmen. Nordens högsta byggnad, Karlavagnstornet, väntar på att få klartecken att börja byggas. Ytterligare fyra höga bostadshus planeras och tanken är att Lindholmen ska bli en stadsdel full med liv.

Familjecentraler är på väg att byggas upp i alla stadsdelar i Göteborg. Här kan familjen få hjälp med allt som berör barnen - på ett och samma ställe. Familjecentraler är ett led i satsningen på att skapa ett mer jämlikt Göteborg.

Är du en av alla dem som vårdar en anhörig i hemmet? Då kan du behöva få stöd och avlastning. Vänd dig till Göteborgs Stads anhörigkonsulenter, så får du veta vad du kan få hjälp med. Möt väninnorna Eva-Karin och Birgitta, som länge vårdade sina män i hemmet.

Göteborgs Stad arbetar vidare för att motverka oegentligheter och korruption. Visselblåsarfunktion, tydligare regler och utbildningar för styrelser är några exempel på vad som gjorts. Men viktigast av allt är att prata om värderingar och förhållningssätt.