Näringsliv »»

[Publicerad 2003-05-19]

Tre IT-företag flyttar in på Lindholmen

Fler och fler kontorsfönster tänds på Norra Älvstranden. Foto: Klas Eriksson.
Fler och fler kontorsfönster tänds på Norra Älvstranden. Foto: Klas Eriksson.

På måndagen invigdes ännu ett kontorshus i Lindholmen Science Park. I huset finns sedan i mars de tre IT-företagen Sigma, Teleca och Espilon.

– Det här var den tredje stora inflyttningen efter årskiftet, berättar Birgitta Palmgren på Norra Älvstranden Utvecklings AB som driver utvecklingen av området mellan Älvsborgsbron i väster och Götaälvbron i öster, det vill säga Norra Älvstranden.

Grogrund för företagsutveckling

Tidigare i år flyttade Ericsson in i sina nya lokaler med 1.500 medarbetare. Konsultföretaget Semcon har också samlat sina verksamheter i ett hus. Där arbetar idag ungefär 500 personer. När nu Sigma, Teleca och Epsilon flyttat in i sitt nya sexvåningshus reser ytterligare ungefär 500 personer till Lindholmen varje dag.

– Vi hoppas att Lindholmen Science Park ska bli en grogrund för nya företag och forskning. Att det skapas ny utveckling mellan näringsliv och akademi, säger Birgitta Palmgren.

Börjar bli klart

Nu börjar området som länge varit en byggarbetsplats att se färdigt ut, även om en del finputs kvarstår. Stora jordhögar har ersatts av färdiga parkeringsplatser.

– Det märks tydligt att fler och fler har sin dagliga verksamhet här, både när det gäller kommunikationer och antal besökare på lunchrestaurangerna runt omkring. Jag slås av att det är så många unga människor. Det är inte bara gymnasieelever och studenter utan yngre människor i näringslivet. Det är förstås väldigt roligt, säger Birgitta Palmgren.