Kultur & fritid »»

[Publicerad 2017-08-28]

Unga får prova på gymträning

Unga mellan 13 och 15 år får prova på styrketräning under överinseende av instruktör.
Unga mellan 13 och 15 år får prova på styrketräning under överinseende av instruktör.

Gyminstruktör guidar. Under hösten kan unga mellan 13 och 15 år prova på ett pass gymträning i Angered Arena, Lundbybadet och Skatås utan avgift. ”Vi vill ge ungdomar möjlighet att testa på gymträning och göra dem mer fysiskt aktiva”, säger Malin Larsson, planeringsledare friskvård, Göteborgs Stad.

När en ungdom vill köpa ett träningskort på någon av Göteborgs Stads anläggningar har de hittills varit tvungna att ha en vuxen med sig som deltagit på ett introduktionssamtal och gyminstruktion. Föräldern eller annan medföljande vuxen har sedan behövt finnas med för att träningen ska vara säker.

– Nu testar vi att ungdomarna själva kan komma på passet "ungdomsträning i gymmet" utan vuxen. Gyminstruktör finns på plats och tar hand om ungdomen under hela passet. Vi hoppas att det ska göra det mer lättillgängligt, säger Malin Larsson.

Om den som är 13 till 15 år vill träna på andra tider än då anläggningarna erbjuder passet ”Ungdomsträning på gym”, gäller samma regler som förut: Man får endast träna i sällskap med vuxen och vid 16 års ålder är det okej att träna på gymmet själv

Utvärderas i slutet av året
Under hösten har alla mellan 13 och 15 år chans att komma på ett gratis prova på-pass vid angivna tider.

– Har man redan träningskort kan man boka sig via bokningssidan på webben, annars anmäler man sig i receptionen och får en pass-biljett, säger Malin Larsson.

Det nya greppet kommer att utvärderas i slutet av året.