Kultur & fritid »»

[Publicerad 2018-02-13]

Sitt inte hemma och ha tråkigt på sportlovet

Massor av aktiviteter i kalendariet. Sportlovsledig och har tråkigt? Ta en titt i Göteborgs Stads kalendarium. Veckan är sprängfylld av olika aktiviteter runt om i staden – som bada, spela pingis eller pyssla.

Göteborgs Stad kalendarium – sportlovsaktiviteter

Det finns ingen anledning att sitta hemma under sportlovet. Det finns aktiviteter både för dig som vill sporta och för dig som vill måla eller vara kreativ på andra sätt.

Vill du sporta är det bara att ge sig iväg till närmaste badhus eller is. Men bor du i västra delarna av Göteborg och är mellan 7 och 15 år kan du även till exempel besöka Assyriska Hammurabiföreningen, klubbhuset i Välen, där det är öppet hus. Du får prova på biljard, pingis, pyssel och spel. Det bjuds på korv och mellanmål.

I Sandeklevshallen i Bergsjön blir det både dans, fotboll, film och ansiktsmålning för sportlovslediga under veckan.

Winter games i Frölunda kulturhus
I Frölunda kulturhus är det Winter games under onsdag–fredag. Winter Games är ett gratis evenemang med idrott, musik och massor av aktiviteter för alla. Du kan prova aktiviteter som boxning, kung fu, basket, fotboll, innebandy, parasport och kickboxning.

Vill du göra något kreativt kan du besöka stadsbibliotekets barnavdelning där Röhsska museet har ett pysselbord där du kan göra dina egna sportprylar. Med din egen fantasi designar du en badmössa, racket eller något annat.

Pyssla i Angered
På fredag kan du skapa i lera på Göteborgs konstmuseum. Det är fri entré för barn, men materialet kostar 30 kronor.

På fredag klockan 14–16 är det Fredagsverkstad på Blå Stället i Angered. Besökarna får sy och skapa små figurer i olika former och färger.

Detta var bara ett urval av allt som händer under veckan. Titta i kalendariet och se vad som lockar dig.