Kultur & fritid »»

[Publicerad 2017-06-13]

Hundratals aktiviteter att välja på för sommarlovslediga barn

Något för alla. Prova på linoleumtryck, häng med på en paddlingshajk till Vättlefjäll eller testa fäktning! I Göteborgs Stads kalendarium finns just nu 750 sommaraktiviteter att välja på för alla sommarlovslediga barn och ungdomar.

Göteborgs Stads kalendarium: Sommarlovsaktiviteter

Göteborgs Stad får från och med sommaren 2016 och fyra år framåt 17 miljoner kronor varje år från myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor. Pengarna ska användas för att tillsammans med föreningslivet ordna extra många aktiviteter under sommarlovet.

Förra året deltog 60 000 barn och unga i en eller flera aktiviteter. Över hälften provade att göra något de inte gjort förut och nästan hälften åkte till en del av Göteborg där de inte varit tidigare.

Förutom den särskilda sommarlovssatsningen arrangerar Göteborgs Stad precis som tidigare år ett stort antal kultur- och fritidsaktiviteter. Ett axplock av allt som händer finns samlat i en broschyr som skickas ut digitalt till Göteborgs grundskolor. Den finns också att hämta på bibliotek och mötesplatser runt om i Göteborg.